30. jaanuaril heiskame lipud eesti kirjanduse pĂ€eva auks! đŸ‡ȘđŸ‡Ș 📖

30. jaanuaril heiskame lipud eesti kirjanduse pĂ€eva auks! đŸ‡ȘđŸ‡Ș 📖

30. jaanuaril tĂ€histatakse Eesti lipu heiskamisega eesti kirjanduse pĂ€eva, millega vÀÀrtustatakse eesti kirjanduse tĂŒvitekste ning pööratakse tĂ€helepanu tĂ€napĂ€eva kirjandusele ja kirjanike rollile Eesti kultuuris.
„SĂ”nast on sirgunud ja sĂ”nale rajaneb meie kultuur. Eesti kirjanduse pĂ€eval vÀÀrtustame neid, kel on olnud vĂ€ge ja julgust kĂ€tte vĂ”tta sulg, et sĂ”nastada oskuslikult igapĂ€evatĂ”desid ning elu suuri mĂŒsteeriume just eestlastele omasel viisil. Kui tĂ”stsime valitsusega sel aastal laenutushĂŒvitise mahtu, tahtsime vÀÀrtustada seda ainulaadset sidet, mis tekib tekste lugedes lugeja ja autori vahel. Kutsun kĂ”iki ĂŒles sel pĂ€eval lugema eesti kirjandust ning mĂ€rkama kirjanduse rolli meie elus,“ ĂŒtles kultuuriminister Heidy Purga.
Eesti kirjanduse pĂ€eval antakse Eesti Teaduste Akadeemias toimuval tseremoonial ĂŒle ka aasta kirjandusĂ”petaja tiitel.
KÔik saavad kuulutada oma armastust eesti kirjanduse vastu, postitades 30. jaanuaril sotsiaalmeediasse eesti kirjanike raamatute pealkirjadest moodustatud lauseid vÔi luuletusi ja lisades teemaviite #eestikirjandusepaev.
PĂ€eva raames toimub ĂŒle Eesti ka mitmeid ĂŒritusi, mille kohta koondame info Kultuuriministeeriumi kodulehele: www.kul.ee/eesti-kirjanduse-paev. Samuti on vĂ”imalik sealt alla laadida eesti kirjanduse pĂ€eva logo ning teisi kujunduselemente, mis on vabaks kasutamiseks kĂ”ikidele.
Lisainfot eesti kirjanduse pĂ€eva ja toimuvate sĂŒndmuste kohta leiab ka www.kirjanduskeskus.ee ja Eesti kirjanduse pĂ€ev.
Scroll to Top